Voordelen e-bike van de zaak voor werknemers

Je bent hier: home > Fietsplan > Uitleg WKR-regeling voor werknemers

Voordelen e-bike van de zaak voor werknemer

Fietsen naar kantoor levert u als werknemer veel op. Met uw e-bike van de zaak heeft geen last van  files en ook geen moeite met het vinden van een parkeerplaats. Wilt u meer bewegen maar niet bezweet op uw werk aankomen? Dan is het leasen van een elektrische fiets via Yourlease voor u de ideale oplossing.

E-bike en passend fietsabonnement

U kiest een e-bike uit samen met een daarbij passend fietsabonnement en wij kopen voor u de e-bike. Vervolgens gebruikt u voor een vast bedrag per maand u uw e-bike gedurende 4 jaar. Na 4 jaar zoekt u uw volgende e-bike weer bij ons uit. Zo rijdt u altijd een nieuwe e-bike voorzien van de laatste technieken.

Op zoek naar Leasefiets met 7% bijtelling informatie?

Per 1 januari 2020 is de leasefietsregeling een stuk aantrekkelijker. De rijksoverheid stimuleert duurzame mobiliteit op allerlei manieren. De eerdere ingewikkelde fiscale regelgeving verandert nu dus in een heldere bijtelling voor werknemers van 7% van de aanschafwaarde van de fiets.

Lees hier meer over de leasefiets met bijtelling (o.a. rekenvoorbeeld)

Zakelijke fietslease goed voor uw gezondheid en portemonnee

Stel, u ontvangt een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer en u woont 6 kilometer van uw werk. U ontvangt dan, uitgaande van 20 werkdagen, ongeveer €45,- per maand kilomtervergoeding! Woont u verder dan heeft u niet alleen een e-bike met een all-in fietsabonnement voor niets maar verdient u zelfs geld! Laat u daarnaast de auto staan, dan bespaart u tussen de €0,11 en €0,30 per kilometer extra!

Veel werkgevers geven hun medewerkers een vergoeding voor het gebruik van de fiets. Dit kan als een kilometervergoeding én via de werkkostenregeling (WKR). Op deze manier kunt u uw fietsleasecontract zelfs terugverdienen. Door middel van de werkkostenregeling mag uw werkgever tot 1,2% van uw totale fiscale loonsom per jaar onbelast aan u vergoeden.

Rekenvoorbeeld

Stel u verdient €36.000 bruto per jaar. Uw werkgever kan dan maximaal €432,- aan u vergoeden. Dat is €36,- per maand. Dan betaald u voor onze voordeligste e-bike (via een zakelijk fietslease-abonnement) nog maar €32,- per maand inclusief ons all-in pakket (en dit is nog exclusief uw evt. kilometervergoeding. Zie ook voorbeeld hierboven). Kortom het kan maar zo zijn dat u de e-bike voor nagenoeg niets kunt rijden!

Uw voordelen

Uw eigen e-bike
Prima verzekerd
Gezond bewegen
Verlaging CO2 uitstoot
Geen files
Gemakkelijk parkeren
Geld verdienen door te fietsen

Meer info/bestellen? 035 603 99 09