Welk fietsaccu moet ik kiezen?

Welke fietsaccu moet ik kiezen?

Bij het Yourlease fietsabonnement is er keuze uit verschillende soorten accu’s voor de elektrische fiets. Hoe weet je welke accu je nodig hebt?

Type accu

Er zijn verschillende soorten accu’s net zoals de plaats waar de accu is verwerkt. Bij veel elektrische fietsen is de accu verwerkt in de bagagedrager maar er zijn ook fietsen waarbij de accu is aangebracht aan het frame van de fiets. De sportievere fietsen hebben veelal de accu aan het frame in combinatie met een middenmotor is de gewichtsverdeling dan centraal en laag. Het voordeel daarvan is een goede wegligging.

Capaciteit van de fietsaccu

Maak je voornamelijk korte tochten of fiets je lever de hele dag? Ook de hoeveelheid trapondersteuning die je wilt gebruiken zijn indicatoren voor het vinden van een voor jou geschikte accu voor de elektrische fiets.

Bij het fietsabonnement is er keuze uit verschillende accu’s met elk hun eigen actieradius. Dit varieert van 50 kilometer tot 150+ kilometer. Deze afstanden zijn op basis van de lichtste ondersteunings-instelling, zonder tassen of huif en onder ideale omstandigheden.

Behandeling accu

Behandel de fietsaccu net zoals je dat doet bij je telefoon. Regelmatig opladen is voldoende. De fietsaccu hoeft niet na elke rit te worden opgeladen. Voor de eerste fietstocht met je elektrische fiets is het van belang dat je de accu in 1 keer volledig hebt opgeladen.
Rij de batterij niet steeds geheel leeg. Accu’s lopen namelijk ook uit zichzelf leeg, dit zelfontlading proces is heel normaal. Indien de batterij teveel wordt ontladen dan treedt dieptelading op. Een dieptelading kan permanente schade aan de accu veroorzaken. Laadt de accu dus regelmatig op en rijd deze niet volledig leeg voor een betere levensduur.

Yourlease fiets Store

Onze experts van Profile Smeeing adviseren u graag welke accu het beste bij jouw fietsgebruik past. De Yourlease fiets Store is van dinsdag t/m zaterdag geopend voor het vergelijken van merken en modellen, proefritten en advies.

Merken

In de Yourlease fiets Store hebben wij verschillende merken en modellen staan. De voorraad bestaat uit modellen van onder andere: Kalkhoff, Stromer, Sparta, Qwic, Giant, Batavus, Gazelle, Voque, Sparta en Urban Arrow.

Waar moet je op letten bij private lease?

Je hoort het steeds vaker, vrienden, familie en buren stappen allemaal over op een privé leaseauto en/ of elektrische fiets. Wat is privé leasen eigenlijk, wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij private lease?

 

Voordelen van het Fietsabonnement

Wil je graag een nieuwe elektrische fiets, maar dan zonder dat je voor verrassingen komt te staan? Een vast maandbedrag is één van de vele voordelen van privé lease bij het Yourlease Fietsabonnement, maar er zijn nog meer unieke voordelen zoals het thuis bezorgen van jouw e-bike!

Voordelen van het fietsabonnement

FAQ

Fietsabonnement / Yourlease store

Koningsweg 16, 3762 EC Soest
T 035 - 603 99 90
E info@fietsabonnement.nl

Bereikbaar op:
ma. t/m vr. 9.30 – 18.00 uur
donderdag koopavond tot 22.00 uur
za. 10.00 – 17.00 uur
zo. 10.30 – 17.00 uur
(showroom maandag en zondag gesloten)