Voordelen e-bike van de zaak voor werkgevers

Je bent hier: home > Fietsplan > WKR uitleg voor werkgevers

Voordelen e-bike van de zaak voor werkgevers

Als werkgever zijn er verschillende goede redenen om medewerkers te voorzien van een e-bike. Fietsen levert heel veel op. Op het gebied van vitaliteit en daardoor minder ziekteverzuim maar ook door de verlaging van de parkeerdruk en de CO2 uitstoot.

Op zoek naar Leasefiets met 7% bijtelling informatie?

Per 1 januari 2020 is de leasefietsregeling een stuk aantrekkelijker. De rijksoverheid stimuleert duurzame mobiliteit op allerlei manieren. De eerdere ingewikkelde fiscale regelgeving verandert nu dus in een heldere bijtelling voor werknemers van 7% van de aanschafwaarde van de fiets.

Lees hier meer over de leasefiets met bijtelling (o.a. rekenvoorbeeld)

Fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden

Er zijn diverse manieren om fietsen fiscaal aantrekkelijk te promoten bij uw werknemers. Volgens de Fietsersbond levert een fietsende medewerker gemiddeld bijna €1.500 op. Daarnaast bespaart de gemiddelde fietser ruim 400 kg CO2 per jaar!

Naast de mogelijkheid om €0,19 per kilometer onbelast te vergoeden kunt u de Werkkostenregeling (WKR) inzetten voor uw fietsende medewerkers. Met de werkkostenregeling mag u tot 1,2% van de totale fiscale loonsom per jaar onbelast vergoeden aan de medewerker. Het is aan te raden om goed te kijken welke ruimte er nog is binnen de WKR.

Rekenvoorbeeld:

Stel, een medewerker verdient € 36.000 bruto per jaar. Dan mag u als werkgever maximaal €432,- onbelast vergoeden. Dat is, uitgaande van 20 werkdagen, omgerekend €36,- per maand. Het is bij ons al mogelijk om een e-bike te leasen vanaf €53,05 per maand (incl. btw). Daarbij is het belangrijk dat het complete WKR bedrag ten laste komt van het jaar waarin de fiets gaat rijden.

Het zakelijk inzetten van een persoonlijke leasefiets (vergelijkbaar met een leaseauto) is op dit moment, door bijtelling, fiscaal nog niet aantrekkelijk. Om uw medewerkers te voorzien van een fiets voor zakelijke ritten kunnen wij u van een e-bike pool voorzien. Deze pool is door u vrij inzetbaar aan uw medewerkers.

Waarom een e-bike promoten?

Fittere medewerkers
Minder ziekteverzuim
Geen verzuim door files
Verlaging CO2 uitstoot
Fiscaal aantrekkelijk
Verlaging parkeerdruk

Meer info/bestellen? 035 603 99 09