Waar moet je op letten bij private lease?

Waar moet je op letten bij private lease?

Je hoort het steeds vaker, vrienden, familie en buren stappen allemaal over op een privé leaseauto en/ of elektrische fiets. Wat is privé leasen eigenlijk, wat zijn de voordelen en waar moet je op letten? Wij nemen je mee in de lease checklist.

Wat is privé leasen?

Het leasen van een auto is vooral bekend voor zakenmensen, maar nu kan iedereen een gloednieuwe auto en een luxe elektrische fiets rijden zonder daarvoor flink te moeten sparen. Voor privé lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor mobiliteit. De auto of fiets wordt niet van jou, maar je beschikt er wel over. Dankzij all- in private lease wordt je compleet ontzorgd en betaal je alleen nog maar de brandstof of elektra.

Ontwikkeling

Veel mensen stappen over op het private leasen van een auto en een e-bike. De beschikbaarheid over mobiliteit vindt men steeds belangrijker dan het bezit daarvan waar veel financiële risico’s aan gebonden zijn zoals een dure onderhoudsbeurt en/ of reparatie.
In 2013 waren er 10.000 private leaseauto’s en in 2014 jaar was dit aantal al verdubbeld. In 2017 lag dit aantal op 103.000 private leasecontracten.

Wat is het verschil tussen financieren, leasen en kopen?

Het is lastig om een goed beeld te krijgen van het verschil tussen financieren, leasen en kopen. Wij leggen het je gemakkelijk uit in onderstaand overzicht.

Financieren Privé-leasen Kopen
Vast bedrag per maand Ja Ja Nee, in 1x betalen
Looptijd keuze Ja Ja N.v.t.
Inclusief verzekering Nee Ja Nee
Inclusief motorrijtuigenbelasting Nee Ja Nee
Inclusief onderhoud Nee Ja Nee
Inclusief reparatie Nee Ja Nee
Inclusief pechhulp Nee Ja Nee
Inclusief vervangend vervoer Nee Ja Nee
Inclusief afschrijving Nee Ja Nee
Eigenaar van de auto/ fiets aan het einde van het contract Ja Nee Direct eigenaar
Optie tot kopen na de lease periode N.v.t. Ja N.v.t.

Lease checklist

Er zijn een paar punten waar je van te voren over na moet denken als je een private lease overeenkomst wenst af te sluiten. Onderstaand benoemen wij de 5 belangrijkste punten:

 • Hoeveel kilometer rijdt je per jaar?
  In een private lease overeenkomst zijn altijd een standaard aantal vrije kilometers inbegrepen. Rijd je meer kilometers dan dat er is overeengekomen, dan kunnen de kosten oplopen. Bereken daarom van te voren hoeveel kilometer je per jaar rijdt, check hoeveel het kost als je extra kilometers rijdt, vraag of je tussentijds je kilometerbundel kunt verhogen en/ of verlagen indien nodig, wat hiervan de kosten zijn en of je eventueel geld terug krijgt bij minderkilometers.
 • Wat gebeurt er als je tussentijds van de fiets of auto af wilt?
  Kun je kiezen voor een protectieplan waarbij je verzekerd bent voor onvoorziene situaties zoals inkomensverlies door echtscheiding, gedwongen ontslag, bij arbeidsongeschiktheid en overlijden? Check of je tussentijds van het contract af kan of dat je een flinke boete hiervoor moet betalen.
 • Wat gebeurt er bij schade?
  Check wat je eigen bijdrage is bij schade, kun je dit bedrag afkopen en wordt dit bedrag bij de tweede schade verhoogd? Controleer of je gratis pechhulp hebt en of je recht hebt op vervangend vervoer vanaf het moment dat je je auto of fiets laat repareren.
 • Wat gebeurt er met je no-claim? (alleen bij auto’s)
  Check of de leasemaatschappij jouw no-claim laat opbouwen als je schadevrij rijdt tijdens de contract periode.
 • Vanaf prijzen
  Je ziet veel leasemaatschappijen stunten met mooie vanaf prijzen. Laat je hier niet door verleiden en check of dit gaat om een kale uitvoering of dat je een complete uitgeruste auto of fiets krijgt. Check of je direct kan rijden, of het model op voorraad staat of dat je nog 6 maanden moet wachten voordat jij kunt genieten van je privé lease auto en/ of fiets.

Voordelen van het Fietsabonnement

Wil je graag een nieuwe elektrische fiets, maar dan zonder dat je voor verrassingen komt te staan? Een vast maandbedrag is één van de vele voordelen van privé lease bij het Yourlease Fietsabonnement, maar er zijn nog meer unieke voordelen zoals het thuis bezorgen van jouw e-bike!

Voordelen van het fietsabonnement

 

Welke fietsaccu moet ik kiezen?

Bij het Yourlease fietsabonnement is er keuze uit verschillende soorten accu’s voor de elektrische fiets. Hoe weet je welke accu je nodig hebt?

Welke fietsaccu moet ik kiezen?

FAQ

Fietsabonnement / Yourlease store

Koningsweg 16, 3762 EC Soest
T 035 - 603 99 90
E info@fietsabonnement.nl

Bereikbaar op:
ma. t/m vr. 9.30 – 18.00 uur
donderdag koopavond tot 22.00 uur
za. 10.00 – 17.00 uur
zo. 10.30 – 17.00 uur
(showroom maandag en zondag gesloten)